joi, 30 august 2012

Bienala Industriala de Arta Contemporana Ural



Arta plastica contemporana romaneasca


Prezente romanesti peste hotare


Lia Perjovschi, Dan Perjovschi


Ekaterinburg, Rusia


editia a II-a,  13 septembrie - 13 octombrie 2012





    Artiștii contemporani își dau întâlnire la Ekaterinburg, în Rusia, între 13 septembrie  și 22 octombrie, în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului de Artă Contemporană Ural. Artiștii participanți, printre care se află și Lia și Dan Perjovschi, vor expune în spații mai puţin convenţionale: o serie de fabrici industriale abandonate sau care încă operează.
    Tema centrală a bienalei analizează problema viziunii artistice în lumea actuală, care își pierde trecutul și are în față un viitor incert. Expoziția a primit titlul The eye never sees itself / Ochiul nu se vede niciodată, sub inspirația poemului Report to the Symposium, scris de Joseph Brodsky cu doar o zi înainte de căderea Zidului Berlinului.
    Programul Bienalei include o platformă intelectuală, câteva proiecte speciale, rezidențe pentru artiști și un program paralel care vizează expoziții în diferite muzee, galerii spații alternative, o serie de proiecte create independent de curatorii instituțiilor gazdă. (multumesc pentru informatiii Manuelei Plapcianu - Artmark)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu