vineri, 10 august 2012

Laudă sufletelor generoase



Diaspora română


Centrul Cultural Român, Dublin, Irlanda


6 august 2012



Sămânța Bibliotecii Fănuș Neagu a dat lăstari!

  Vineri, 6 august 2012, a sosit la sediul Centrului Cultural Rromân din Dublin primul transport de cărți din România. Oameni cu dragoste de carte... oameni care întrețin focul sacru al literaturii, atât prin scrierile lor, cât și prin darul de carte către oameni, sprijină proiectul nostru și ajută la împlinirea lui.
  Aceste prime cărți vin din partea unor oameni care au respirat același aer, mai mult sau mai puțin, cu Maestrul Fănuș Neagu.
   Mulțumim soției și fiicei Maestrului pentru superba colecție, în câte două exemplare, pe care ne-au oferit-o.
  Un colectiv de la Academia Română, al cărui ”suflet” este scriitorul Nicolae Iliescu, ne-a sprijinit cu peste 100 de volume. Mulțumim, așadar, domnului Nicolae Iliescu, secretar științific al secției de filologie, domnișoarei Sorina Florența Ștefan, doamnei Maria Oprea, șefa de cabinet a Președintelui, domnișoarei Dorina Rusu, secretar științific al secției de istorie și doamnei Elena Solunca de la Biroul de presă. De asemenea, mulțumim și domnului Lucian Chișu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, pentru cărțile oferite. Nu putem omite sprijinul oferit de domnul senator Viorel Badea, căruia îi mulțumim.
   Această piatră de temelie este completată de o mare parte din biblioteca personală a Dorinei Șișu.
   La sosirea acestor prime cărți au fost martori și imortalizați, oameni care dau viață acestui proiect, oameni cu dragoste de cultură, de frumos și de... oameni, pentru că nimic nu se face în amorul propriu, ci pentru bucuria și desăvârșirea sufletească a românilor care trăiesc în Irlanda și nu numai.
   În fotografie, începând de la stânga: Cibo, proprietarul Trustului Media Actualitatea irl, Viorel Hamilton Niculescu, directorul Actualității irl, Dorina Șișu, director al Centrului Cultural Român din Dublin, Ovidiu, prieten al proiectului, Raluca Caranfil, secretar șef al ziarului Actualitatea irl și prezentator al televiziunii Actualitatea irl și domnul Caranfil, cu toții aflați sub pavăza câinelui familiei Caranfil.

Dorina Șișu și Viorel Ploeșteanu, coordonatori ai Centrului Cultural Român din Dublin.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu