vineri, 3 august 2012

Cu bastonul prin Bucuresti...



Initiative de toata lauda


        A.R.C.E.N. 


tur-ghidat pietonal gratuit


28 iulie - 11 septembrie 2012




    "Domniţe în rochii lungi cu pălării stilate pe cap ce mergeau la braţul domnilor în frac şi cu joben. Hanuri, terase, teatre, magazine, cofetării şi hoteluri frecventate numai de cei din înalta societate. Clădiri cu o arhitectură frumoasă, puternic influenţată de cultura franceză sau germană. Trăsuri, birjari şi mai apoi maşini, şi cu un trafic poate la fel de infernal ca şi astăzi. Calea Victoriei – locul unde de 2 ori pe zi, la amiază şi seara, bucureştenii îşi făceau plimbarea. Locul în care se vorbeşte despre bucătărie, despre politică, despre dragoste. Calea Victoriei – locul primelor săruturi fără ştirea părinţilor.” (Ioana Pârvulescu)

   Ideea creării unui organism non-guvernamental la nivel naţional pentru păstrarea culturii naţionale, pentru recunoaşterea valorilor autentice, pentru normalitate şi toleranţă a apărut pe fondul nemulţumirilor şi indignărilor provocate de dezinteresul pe care îl manifestă instituţiile abilitate în vederea promovării şi păstrării, pe teritoriul statului român, a valorilor culturii, educaţiei, normalităţii şi moralităţii.
    Normalitatea reprezintă existenţa firească, obişnuită a indivizilor prin care starea fizică şi psihică personală ori a altor persoane nu este afectată, prin care principiile şi credinţele nu sunt nici alterate şi nici desfiinţate, existenţă ce poate asigura evoluţia individuală, înălţarea spirituală şi intelectuală indiferent de etnie, sex, vârstă sau religie.
    Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate – ARCEN este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, organizație de tineret ce promovează cultura naţională, valorile identitare şi autentice, precum şi acţiuni de voluntariat în sprijinul dezvoltării societăţii civile la nivel local şi regional.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu