sâmbătă, 4 august 2012

Olimpiada Internaționă de Matematică

Succese  românești peste hotare


Mar del Plata, Argentina


4 - 16 iulie 2012



Olimpiada Internaţională de Matematică a adus României şase medalii, dintre care două de aur

       Sub conducerea profesorului Radu Gologan, lotul nostru olimpic a obtinut sase medalii.
       Astfel, Omer Cerrahoglu (elev in clasa a XI-a, Colegiul National Vasile Lucaciu, Baia Mare) si Radu Bumbacea (absolvent, Colegiul National Tudor Vianu, Bucuresti) sunt castigatorii medaliilor de aur.
       Cerrahoglu a mai castigat o medalie de aur, la 14 ani, la Olimpiada Internationala de Matematica de la Bremen (2009); este pasionat de stiinte si filozofie. Bumbacea, castigator si al altor medalii de aur la concursurile similare de la Amsterdam si la cel din Kazahstan (2011), este pasionat de stiinte si literatura. Isi va continua studiile, incepand din acest an, la universitatea de la Cambridge.
       Alti trei participanti romani au obtinut cate o medalie de argint. Octav Dragoi, Ioana Tamas si Stefan Ivanovici sunt elevi la Liceul International de Informatica, Bucuresti. In sfarsit, Stefan Spataru (elev, la acelasi liceu, in clasa a X-a) a reusit sa obtina medalia de bronz.
      Prin cele sase medalii, lotul Romaniei s-a situat, intr-un clasament neoficial pe puncte, pe locul 10 din 100 tari (548 participanti) si pe primul loc din Europa.
      Cuvintele fiind de prisos nu ne ramane decat sa ii felicitam pe acesti tineri pentru stradania lor dar si pe dascalii care i-au crescut si indrumat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu