miercuri, 26 septembrie 2012

Salonul Calului



Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitie de grafica si de pictura pe teme ecvestre


Club Equestria, Tancabesti, comuna Snagov


prima editie, 27 - 30 septembrie 2012.




       Participanti:



    Emil Ciocoiu este unul dintre cei mai importanți pictori români contemporani. Din 1980 s-a stabilit la Aachen, în Germania, oraș cu o puternică tradiție a sporturilor ecvestre. A realizat numeroase schițe, desene și compoziții ample cu scene din concursurile hipice internaționale desfășurate la Aachen. În 2006, când acest oraș a găzduit Campionatul internațional de călărie, Emil Ciocoiu a realizat, în cadrul manifestării, o expoziție de pictură cu subiecte hipice. Lucrările sale, inclusiv cele cu teme hipice sau cele din expoziția de la Campionatul internațional din 2006, se află în prestigioase colecții din întreaga lume. 



   Mihail Gavril este un pictor complet, care poate aborda fără teamă orice subiect figurativ. Vine din Bucovina și propune o privire profundă asupra omului și a căutărilor sale. A călătorit la Muntele Athos, în Țara Sfântă, la bisericile din nordul Bucovinei și la marile catedrale occidentale, inspirându-se în arta sa din aceste locuri de profundă trăire. Este un cunoscut apreciat al simezelor din întreaga lume.




   Ammar Alnahhas este o prezență inedită, dar plină de merite a pesaijului artistic contemporan. Este sirian și a venit în România în 2006. A făcut studii la Damasc, fiind un foarte bun sculptor. În România a expus mai mult pictură, iar interesul pentru reprezentarea artistică a calului se inspiră din tradiții milenare din regiunea sa de origine, fără a putea spune că practică o artă legată strict de vreun specific local. Pentru el calul înseamnă frumusețea forței, dar și puritatea sentimentelor.





   Liviu Mihai este, la 32 de ani, unul dintre cei mai talentați pictori contemporani. Este cunoscut ca un pictor al vedetelor, fiind interesat de frumusețea artistică feminină, dar abordează orice subiect, în grafică, în pictura de șevalet dar și în arta digitală. Caii săi vin din universuri de magie și de mister virtual, în cărbune sau creion Liviu le dă viață stăpânilor basmelor și ai câmpiilor noastre. Un grafism sincer și puternic îi pune în valoare arta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu