marți, 16 octombrie 2012

Adevarul elibereaza, iara nu informatia



Arta plastica contemporana romaneasca


Cristina Mihaela Radulescu


Biblioteca Judeteana Panait Istrati, Braila


18 - 20 octombrie 2012





"Nu sunt o revoltată. Nu sunt împotriva timpurilor moderne, a calculatoarelor, masinilor, a sistemului. Mă bucur de avantajele aduse de ele și văd în spatele lor munca depusă de niște oameni buni. În esență buni. Doar că atunci când mă gândesc la condițiile în care muncesc oamenii aceia... mă văd pe mine, sechestrată la birou sau acasă, cu un laptop în care tastez cu dușmănie… căutând frumusețe și obținând glamour, căutând bucurie și obținând bârfă, căutând adevăr și obținând informație. Mă văd obligată să răspund la telefonul mobil în orice moment, timpul liber a murit, nu-l vedeți mort pe stradă printre telefoane mobile, GPS și wireless? "       
- Cristina Mihaela Radulescu -     



Digital Love II

   "Sunt momente cand gasesti in internet imbratisarea de care ai nevoie. Te cuibaresti la sanul Internetului intr-o imbratisare frumoasa ce te poarta pe cai nebanuite. Refugiul de cotidian isi gaseste alinare intr-o lume infinita ce se deschide dinnaintea ta."
- Cristina Mihaela Radulescu -     


Digital Love II

   "Sedusi de aceasta lume noua, frumoasa, cu orizonturi nemarginite, depinde de noi cat de frumoasa ne facem relatia cu Marele Internet. Putem sa ne luam din lumea virtuala tot ceea ce ne face sa crestem, sa ne dezvoltam, sa devenim mai frumosi, mai imbogatiti, dar neuitand ca suntem fiinte umane ce trebuie sa treim in realitate, printre oameni reali. Putem construi o relatie frumoasa si armonioasa cu Internetul atata vreme cat ne mantinem echilibrul pe linia subtire ce delimiteaza partea buna a acestuia de partea rea. Atat vreme cat ne mentinem capacitatea de distigere, de filtrare, de cugetare."
- Cristina Mihaela Radulescu -     



Regret


Lanturi virtuale


Transformarea

   " Traim noi vremuri intr-un ritm accelerat, in care timpul liber nu mai exista. Timpuri in care valorile sunt atat de rasturnate, incat viata reala pare grea, trista, chinuitoare, fara scop. Nu sunt putini aceia care in lumea internetului gasesc dedublarea. Inlocuitorul perfect al vietii reale. Locuri minunate pe care sa le vizitezi virtual in orice clipa, informa
tii infinite pe care sa le accesezi, comunitati in care sa-ti faci prieteni virtuali, chiar joburi virtuale, carti, teatre, muzee, muzica, filme, toate atat de usor de accesat fara a mai fi nevoit sa iesi din casa, sa-ti parasesti scaunul din fata biroului sau chiar patul confortabil. Si cum spuneam nu sunt putini cei care considera o eliberare noua viata creata, transformandu-se dintr-o fiinta reala cu complexe, frustrati firesti, sentimente umane, intr-o entitate imaginara, impersonala creata din codul binar 101010…."
- Cristina Mihaela Radulescu -     

De mentionat si participarea cu aceeasi expozitie la o alta manifestare culturala importanta:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu