joi, 18 octombrie 2012

Promovarea lecturii de catre C.F.R.



Initiative de toata lauda


Book-Land.ro


2012



În Inter City-uri vor fi disponibile cărţi gratuite puse la dispoziţie de librăria on-line Book-Land



   Un nou proiect de promovare a cititului este pe cale să demareze. După RATB şi Metrorex, librăria on-line Book-Land.ro a încheiat un parteneriat cu cei de la CFR prin care pasagerii trenurilor de viteză vor avea posibilitatea să răsfoiască o carte până la destinaţie.
   Astfel, în perioada următoare, în trenurile InterCity vor fi expuse/disponibile, cărţi printate şi stickere cu coduri QR care permit descărcarea gratuită de cărţi electronice de către pasagerii deţinători de telefoane mobile cu conexiune la Internet în vagoanele trenurilor InterCity.
    Pentru început, de la data de 19 octombrie 2012, se va desfăşura un program pilot timp de o săptămână, în trenurile IC 573 Bucureşti Nord – Galaţi şi IC 572 Galaţi – Bucureşti Nord, urmând ca acesta să fie extins şi în celelalte trenuri InterCity, în funcţie de feedback-ul călătorilor.
    Printre titlurile cărţilor pe care pasagerii le vor putea găsi aşezate pe măsuţele din vagoanele de tren, se vor număra titluri precum: Cel mai iubit dintre pământeni – Marin Preda, Codul bunelor maniere – Nadine de Rothschild, Hotii de frumuseţe – Pascal Bruckner, India picantă– Patrichi Adelina, Incă o zi infectă – Pierre Enckell.

"cărţile vor fi mai aproape de oameni. Locul acestor prieteni tăcuţi nu este în biblioteci sau doar în târguri, ci în oraş - în mijlocul oamenilor. O carte, lasată pe băncile din mijloacele de transport în comun pentru oricine vrea să evadeze într-o lume imaginară, poate transforma un timp pierdut în bucurie pentru minte şi suflet.”  (BookLand)

“Acest parteneriat reprezintă un serviciu colateral pentru CFR Călători, ce va aduce plus valoare transportului cu trenul.”, a declarat  Ştefan Roşeanu – Directorul general al CFR Călători.

***Informatie preluata de la adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu