joi, 25 octombrie 2012

Ateliere de Creativitate



Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


1 octombrie 2012 - 2013







    Atelierul de creativitate al M N Ţ R s-a pregătit cu teme noi pentru a primi grupuri de copii din grădinițe, şcoli și licee la lecţii de etnologie, desenat, pictat, inventat poveşti, teatru de animație, fotografiat, audiții muzicale, vizite şi lucru în sălile muzeului în anul școlar 2012-2013.

Ateliere cu Ruxandra Grigorescu

Lecţii de etnologie, desen, pictură, cusături cu aţe şi mărgele.

  Teme: memoria – primele amintiri, amintiri din copilărie, schimb de amintiri, care este prima poveste pe care v-o amintiţi, ce ne amintim, ce uităm, cum am fi fără memorie; casa ţărănescă - proiecte de arhitectură şi design interior, istorii de case (adevărate sau inventate), cum ar fi să moştenim o casă, ce casă ne-am cumpăra, ce casă am vinde, casa goală, casa plină, casa de oaspeţi, protectori ai casei, poveşti din vacanţă, grădina de patru anotimpuri, fereastra spre grădină, costumul şi ţesăturile din casă, cusături pentru casă, timp și calendar, sărbători - sărbătoriri.
Pentru copii de la 5 ani.


Ateliere cu Beatrice Iordan

   "Pornind de la experienta de actor păpușar, mi-am propus să împărtășesc câte ceva din această artă și copiilor care vin la atelierele de la MȚR. La Atelierul de teatru dăm viată unor povești folosind diferite tipuri de teatru de animație (de umbre, cu mască sau teatru de păpuși) în două etape: construcție scenografică și joc propriu-zis.
    Temele sunt gândite pe categorii de vârstă.
Pentru copii de 3 – 6 ani: teatru de umbre (construcție și joc) și teatru de păpuși (joc).
Pentru copii de 7 – 13 ani: teatru de umbre, teatru cu mască, teatru de păpuși și teatru mixt (construcție și joc).
    Pentru grupurile școlare care vin la o singură întâlnire vom realiza o scenetă pornind de la o discuție despre personaje fantastice prezente în basme, ca Baba-Cloanța, Muma-Pădurii, Făt-Frumos, Ileana-Cosânzeana sau Zmeul Zmeilor și realizând scurte scenarii cărora le dăm viață în teatru de umbre.”


Ateliere cu George Turliu

   Cartea cu poveşti, texte şi ilustrații realizate de copii, strânse într-o carte manufacturată.
Atelier pentru copii de la 7 ani.
   Curs foto pentru copii de la 13 ani, introducere în arta fotografică, relaţionare cu aparatul foto, compoziţia imaginii şi o temă: oglinzi.
   "La atelierul de fotografie învăţăm să mânuim aparatul de fotografiat. Acesta are două hăţuri şi două butoane. Primul este verde şi este foarte important pentru că de el depinde bunul mers al fotografierii artistice. Cel roşu nu este la fel de important, dar este mult mai frumos. Hăţurile sunt pentru strunirea aparatului. Aceasta tehnică străveche am învăţat-o de la un bătrân apaş, pe care l-am întâlnit la Babele, ţinea în mână un dagherotip şi prindea pe peliculă sufletul vântului.”
   Pentru copii de la 13 ani.


Atelierul lui Călin Torsan

  "Experienţa de muzicant şi bucuria de a împărtăşi copiilor câte ceva din lucrurile pe care le-am aflat de-a lungul anilor despre peisajul sonor al lumii ţărăneşti, m-au făcut să coagulez mai multe idei în programul cursului Povești cu urechi. Este un periplu subiectiv, concret – folosesc exemplificări muzicale, colaborări cu alţi instrumentişti, ori măcar audiţii şi sugestii de audiţie –, prin lumea sunetelor tradiţionale. Întotdeauna, analiza comparată a similitudinilor urbane este o prioritate pentru mine, una menită să apropie informaţiile de limbajul copilăriei actuale. Cursul conţine informaţii organologice, poveşti despre vestiţi lăutari, paralele cu muzicile altor popoare şi citate din literatura destinată copiilor, unele referindu-se strict la universul sonor.”
   Pentru copii de la 7 ani


  Atelierele încep din 1 octombrie 2012 și se desfășoară pe tot parcursul anului școlar 2012-2013.

  Taxa de intrare la oricare atelier este 4 lei.

   Informaţii şi înscrieri la telefon 021.317.96.59.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu