luni, 12 noiembrie 2012

Croquis



Arta plastica contemporana romaneasca


Tudor Stefanescu, Vlad Stanescu


Readers Cafe, Bucuresti


9 noiembrie - 7 decembrie 2012





  Luni, 12 noiembrie, ora 20:00, la Readers Café, Tudor Ştefănescu şi Vlad Stănescu ne propun o istorie grafică a stilurilor arhitecturale, un dialog efervescent al culturilor şi formelor.  
  Ceoquis este o expoziţie “despre subtilitatea ideii ce stă la baza măreţiei, despre impactul emoţiei şi libertatea imaginaţiei. O diagramă a sursei clădirilor ce formează punctele de referinţă a arhitecturii din zilele noastre.”
   Gotic, Renascentist, Baroc, Neo- gotic, Neo-classic, Bizantin, Romantic. Stiluri distincte imortalizate în istorie. Viziuni inovatoare. Deşi atât de diferite, toate aceste stiluri arhitecturale au avut cel puţin două lucruri în comun: spiritul şi conştiinţa umană pornind de la esenţa primitivă, culori primare, creion şi hârtie. Fără automatisme, computere, reguli sau limite”.
   Aşa cum fiecare sentiment poate fi idealistic exprimat printr-o culoare, un stil are propria sa nuanţă. De la goticul intunecat, sobru, macabru şi gigant în proporţii, la renascentistul iluminat, inovator, fiecare cu exemplarele nemuritoare transpuse manual pe hârtie color cu un gramaj mare pentru a susţine măreţia lor.
   Studenţi la arhitectură, Tudor Ştefănescu şi Vlad Stănescu expun împreună, anul acesta cei doi susţinând expoziţii la Bucureşti şi Basel. Expozitia este deschisa pana pe 7 decembrie.
   Croquis continuă seria vernisajelor inedite la Readers Cafe. Bogdan Constantin, Roland Pangrati,  Cristina Frentiu Socolescu, Valentin Tanase, Alexandru Crisan,  Marian Simon, Wood Be Nice, Georgiana Chiţac sau Raluca Lechinţean  sunt cativa dintre artistii care au dat emotie si culoare serilor de artă Readers Café.

Readers Cafe.  

  Născut din pasiunea pentru gastronomie, arhitectura si carti, bistroul Readers Café propune un nou concept bucurestenilor. Un loc foarte prietenos ce te face sa uiti  de agenda de intalniri si in care iti regăsesti prietenii, micile plăceri culinare, muzica preferată, cărtile si care te indeamnă să revii. Arta in toate formele ei îşi regăseşte un spaţiu de exprimare la Readers Café, intrand in armonie perfectă cu atmosfera locului. Cu un meniu  creativ,  pregătit in house cu ingrediente proaspete si naturale, Readers Café este locul in care poţi lua un mic dejun energizant, un business lunch sau o cina relaxată in acordurile muzicii live.

Adresa: Metropolis Center, parter, Bdul Iancu de Hunedoara, nr. 56-60, Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu