marți, 20 noiembrie 2012

Jewelry Design Fair


Galeria ArtXpert, Bucuresti


editia a II-a, 23 - 25 noiembrie 2012






Program: 
sambata: 12:00-20:00; duminica: 12:00-18:00

   Targul este un eveniment bi-anual organizat de Galleria ArtXpert cu scopul clar de a separa designul de bijuterie fata de cel de accesorii.

   Artistii care expun la aceasta editie: 

David Sandu, Andreia Popescu, Alexandra Ungurelu, Alis Lalu, Rodica Richard, Izabella Petrut, Adina Marin, Alina Simion, Alina Carp, Mihaela Ivana, Andra Lupu, Dana Tudor, Anca Vintila, Daciana Dax, Mihaela Chiorean, Odette Lupu si Elena Crisan.

   Evenimentul se adreseaza si serveste in exclusivitate artistii contemporani care au ales ca mediu de expresie artistica bijuteria. Pornind de la necesitatea de a evidentia elementul artistic mai presus de cel practic, JDF isi alege artistii pe baza unei jurizari tinand seama, in primul rand, de valoarea estetica a colectiilor prezentate. In acelasi timp, ne-am gandit permanent cum sa indrumam si sa creem o anumita rutina expozitionala a artistului in asa fel incat in scurta vreme sa putem exporta o estetica romaneasca pe piata designului de bijuterie Europeana si Americana.    
   Potentialul artistilor romani e real insa practica participarii la evenimente dedicate exclusiv designerilor si nu a mestesugarilor ne ingreuneaza un pic in procesul extinderii la nivel global. Suntem convinsi ca putem acapara atentia retailerilor si a colectionarilor daca artistii capata incredere si experienta pe o piata interna dedicata exclusiv lor.




Alina Carp

   Colectia Rings ring to me vorbeste despre chemare, experiment, amuzament si placere. Povesteste despre atractia mea catre inele dar si despre speranta ca aceste mici obiecte vor reusi sa seduca "devoratoarele" de bijuterie contemporana. Am vrut sa dau pieselor prospetime, prin trimiterea catre teme florale si unicitate, prin alaturari surprinzatoare de materiale si experimentarea de tehnici variate. Pe langa metal, am folosit organza, par natural, pigmenti, perle, rasina si granulatii diverse. Am introdus in monturi pensule cosmetice in loc de pietre si m-am jucat cu firele de metal, pe care le-am impletit ca pe cele textile. Am colorat metalul, l-am patinat, i-am aplicat foita de aur sau l-am inscriptionat cu mesaje mantrice. Am experimentat si m-am amuzat creind colectia de inele Rings ring to me si doresc sa le prezint publicului, cu speranta ca vor produce vibratia, rasunetul, care sa valideze afirmatia: MY RINGS WILL RING TO YOU TOO !


Andra Lupu

    Este nascuta in 1984 la Cluj Napoca, urmeaza cursurile universitare si post universitare ale Universitatii de Arta si Design, Cluj Napoca, sectia Design, intre anii 2003-2009. Lucrarile Andrei Lupu pun accent deosebit pe observarea evolutiei obiectului de arta si bijuterie contemporana, punand in discutie reperele sociale si culturale care dau nastere unor manifestari de tip eclectic, experimental, inovator, neconventional si alternativ.


Mihaela Ivana

   Prin această colecție mi-am propus să ies din rigorile finisajelor, să aduc un plus bijuteriei contemporane prin expunerea la suprafață a elementelor care îmbină piesele de argint într- o bijuterie finala. Am ales să exprim perfecțiunea în acest finisaj pe care nu-l pot controla, doar pot lua parte la realizarea lui, focul, argintul și substanțele chimice folosite în realizarea bijuteriei din argint fiind cele care crează acest aspect rugos dar și plin de culoare. La baza realizării bijuteriilor stă asamblarea “elementelor” din argint 925 cu alte materiale adăugate (pietre semiprețioase), folosind tehnici de asamblare adaptate la elementele care compun bijuteria contemporană.     
   Colecția reflectă perfecțiunea ca stare, ea fiind imaginea pe care noi fiecare în parte i-o dăm, perfecțiunea poate fi interiorul nostru sau poate reflecta exteriorul nostru, care este tot parte din noi.


Izabella Petrut

   Izabella Petrut este un designer de bijuterie care a terminat facultatea si masteratul in cadrul Universitatii de Arte si Design de la Cluj. De curand a absolvit Scoala de bijuterie contemporana Alchimia din Florenta, Italia, specializarea GJ3. Fiecare pieasa este unica si realizata manual.    
    Obiectele ei sunt rezulatul unui proces intelectual intens: simbolurile sunt sintetizate pentru a dezvalui multiple tematici, emotii si idei filosofice. Nimic nu este lasat la voia intamplarii, dar asteptati-va sa fiti surprinsi de fiecare colectie. Acestea sunt tratate cu respect inca de la prima faza a creatiei, in speranta ca vor mentine o relatie similara si cu posesorul lor. Bijuteria imbogateste posesorul la fel cum acesta imbogateste bijuteria iar impreuna formeaza o identitate comuna.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu