marți, 6 noiembrie 2012

Proiectul Belgica 2012



Expozitia Emil Racovita:


Un pionier in colaborarea romano-belgiana


Muzeul Unirii, Iasi


5 - 16 noiembrie 2012






     Complexul Muzeal Național Moldova Iași, în parteneriat cu instituții și organizații din România și Belgia, ne-a invitat să participam la vernisajul expoziției Emil Ravoviță: un pionier în colaborarea româno-belgiană, care a avut loc luni, 5 noiembrie 2012, ora 11.00, la Muzeul Unirii din Iași. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Excelenței Sale, Domnul Philippe Beke, ambasadorul Regatului Belgiei în România.
    Expoziția face parte din Proiectul româno-belgian Belgica 2012. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Muzeul Județean Ștefan cel Mare Vaslui, Asociația Europanet Iași- din România, iar din Belgia organizațiile New Belgica și ADR Vlaanderen/ The Open Network for community developement.

    Proiectul Belgica 2012 a fost inițiat ca o platformă pentru organizarea unei expoziții internaționale despre Emil Racoviță, workshop-uri culturale, concursuri de desene și fotografii pentru copii, organizarea unor vizite inedite în Iași, precum și alte activități care au ca scop colaborarea româno-belgiană în diverse domenii.
   Expoziția Emil Racoviță: un pionier în colaborarea româno-belgiană prezintă fotografii, documente de arhivă, aparatură științifică și alte obiecte de patrimoniu care ilustrează participarea savantului Emil Racoviță la expediția internațională Belgica, precum și relațiile româno-belgiene în secolul al XIX-lea. La realizarea expoziției au colaborat, alături de partenerii din proiect, Direcția Județeană Iași a Arhivelor Nationale și Consiliul Județean Vaslui. 
   În săptămâna 5-8 noiembrie 2012, în cadrul Proiectului Belgica 2012, la Muzeul Unirii vor avea loc următoarele activități:

5 noiembrie

11.00-13.00  Vernisajul expoziției Emil Racoviță: un pionier în relațiile 
                               româno- belgiene.
15.00-17.00  Prezentarea filmului (trailer) despre Emil Racoviță/ Prezentarea viitoarelor 
                               proiecte româno-belgiene.

            6 noiembrie

 11.00-13.00  Workshop: Patrimoniul- un concept dinamic.

7 noiembrie

15.00-17.00  Workshop: Strategii de dezvoltare structurală a instituțiilor 
                               socio-culturale.

8 noiembrie

11.00-13.00  Workshop: Patrimoniu și Comunitatea Europeană.
15.00-17.00  Workshop: Reflecții asupra workshop-urilor și activităților din cadrul 
                           Proiectului de colaborare româno-belgian Belgica 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu